Grupa I - "MISIE"

3- latki

Nauczycielki: mgr Małgorzata Sosnowska, mgr Anna Gołaszewska

Nauczycielkom pomaga pani Ania i pani Lena.

"Na skraju lasu stał malutki domek..."- ćwiczenia orientacji w przestrzeni

W czwartkowy poranek razem z dziećmi ćwiczyliśmy pojęcia określające położenie przedmiotów w przestrzeni. Zadaniem dzieci było stworzenie obrazka do opowiadania za pomocą sylwet według wskazówek nauczyciela. Po wykonaniu zadania dzieci mogły dalej bawić się sylwetami stwarzając swoje własne opowiadanie. Misie brawo...:)

"Smutny pajacyk"- teatrzyk dla dzieci w ramach akcji "Pamiętaj- Mam swoje prawa"

Dnia 20.11.2019 r starsze dzieci z przedszkola świętowały 30 rocznicę uchwalenia Konwencji o Prawach Dziecka. A my maluchy w ramach tej akcji również poznaliśmy jakie mamy "prawa" podczas teatrzyku przedstawionego przez naszą Panią. Już wiemy, że możemy bawić się, śmiać, kochać czy też poznawać świat. A niekiedy możemy zapłakać, zatęsknić czy też możemy czegoś nie wiedzieć, gdyż tylko jesteśmy dziećmi :).

Urodziny Stasia

Nie tylko życzenia
dla Ciebie mamy
również tysiąc całusów,
bo Cię Kochamy! Wszystkiego, co najlepsze z okazji urodzin życzą dzieci i Panie z gr. I.

Bo jesień jest super!!!

Korzystamy z każdego słonecznego i ciepłego dnia, aby wyjść na plac przedszkolny lub spacer. A jesienią też jest fajna zabawa zwłaszcza w szeleszczących i kolorowych liściach!

Jesienne wariacje Czarownica z kotem

My się nudy nie boimy :) W ramach popołudniowych zabaw dzieci wykonały z dyni,  kolorowych papierów wycinankowych oraz materiałów przyrodniczych, tj.: jarzębiny i liści "Czarownicę z kotem". Praca grupowała sprawiła "misiom"  wiele radości i zadowolenia. Dzieci rozwijały przy tym kreatywność, pomysłowość oraz wyobraźnię twórczą.

Listopad u Misiow

Urodziny Miłoszka

Miłoszku, z samego rana
Słoneczko wstało i powiedziało, że dziś są Twoje urodziny,
więc z misiem i lalą
spieszymy z życzeniami
całuski wysyłamy i uśmiech rozdzielamy.
Sto lat!

grupy