Patriotyczne Śpiewanie - 07.11.2019

We czwartek 07. listopada nasze starszaki uczestniczyły w „Patriotycznym Śpiewaniu”. Była to piękna uroczystość zorganizowana we współpracy z przedszkolami oraz instytucjami osiedla Sienkiewicza. Celem spotkania było upamiętnienie walczących za nasz kraj i wspólne świętowanie odzyskania przez Polskę niepodległości. Po odśpiewaniu hymnu narodowego obejrzeliśmy wzruszającą pantomimę i wysłuchaliśmy piosenki „Mały orzełku żołnierski”. Potem na scenę wyszły przepięknie ubrane przedszkolaki z osiedlowych przedszkoli i zaśpiewały piosenkę „Jesteśmy Polką i Polakiem” oraz pieśń „Przybyli ułani”. Ich występ został nagrodzony ogromnymi brawami. Później na scenie zaprezentowały się chóry: Chór Komendy Wojewódzkiej Policji oraz zespół „Mikron” Białostockiej Spółdzielni Mieszkaniowej. Na zakończenie wszyscy obecni wspólnie zaśpiewali „O mój rozmarynie” oraz „Czerwona róża”. Udział w „Patriotycznym Śpiewaniu” dał dzieciom dużo radości i satysfakcji, a dorosłym pozwolił na chwilę refleksji i zadumy.

Sprawdzanie folderu w poszukiwaniu zdjęć ... OK.

wydarzenia