OPŁATY

• W przedszkolu prowadzona jest elektroniczna ewidencja pobytu dziecka przez system  STOPEREK.  Wczytuje on automatycznie godzinę wejścia do przedszkola i godzinę wyjścia z niego, co pozwala na bardzo dokładne odnotowanie czasu spędzonego w placówce.
  • Dzienna stawka żywieniowa wynosi 5,00 zł.
  • Opłat za przedszkole należy dokonać na poniższe konta bankowe:

OPŁATA  ZA POBYT -  12 1240 2890 1111 0010 3570 8035

OPŁATA ZA WYŻYWIENIE58 1240 2890 1111 0010 3570 8080

• Terminy opłat:

ZA POBYT    -   do 10 dnia każdego miesiąca.
               ZA POSIŁKI -   do 10 dnia każdego miesiąca.

• Zgłoszenia nieobecności dzieci dokonujemy telefonicznie - 85 675 34 21, osobiście w sekretariacie przedszkola, lub u nauczycielek w grupie.

POBYT -> stawka 1 zł
za każdą rozpoczęta godzinę liczone od 12:30
Opłata jest naliczana na początku kolejnego miesiąca
(rodzice płacą za realne godziny)

Zasady odpłatności za pobyt dziecka w przedszkolu:

• 1 września 2013 r. weszła w życie ustawa z dnia 13 czerwca 2013 r. o zmianie ustawy o systemie oświaty oraz niektórych innych ustaw (Dz. U. z 2013 r. poz. 827). Ustawa (zwana „przedszkolną”) wprowadza m.in. nowe zasady odpłatności za pobyt dziecka w przedszkolu. Opłata za każdą pełną godzinę pobytu dziecka w przedszkolu ponad czas przeznaczony na bezpłatne nauczanie, wychowanie i opiekę (podstawa programowa 7:30 – 12:30) będzie wynosiła ustawowe – 1 zł.
  • Również od dnia 1 września 2013 r. będą obowiązywały  zniżki (w tym 50%  w przypadku rodziny uczestniczącej w Programie „Białostocka Karta Dużej Rodziny i rodziny uprawnionej do pobierania zasiłku rodzinnego).
  • Szczegółowe informacje na temat Programu „Białostocka Karta Dużej Rodziny” można znaleźć na stronie internetowej pod adresem http://duzarodzina.bialystok.pl/.
  • Dnia 21 maja 2018 r. została podjęta uchwała Nr L/770/18 rady Miasta Białystok w sprawie określenia wysokości opłat za korzystanie z wychowania przedszkolnego dzieci objętych wychowaniem przedszkolnym do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym kończą 6 lat.
  • Ponadto 27 czerwca 2018 r. Prezydent Miasta Białegostoku wydał Zarządzenie Nr 756/2018 w sprawie wykonania w.w. uchwały – z treścią zarządzenia można zapoznać się pod adresem:

Podstawa prawna:

UCHWAŁA NR XII /194/19 RADY MIASTA BIAŁYSTOK z dnia 18 czerwca 2019 r. w sprawie określenia wysokości opłat za korzystanie z wychowania przedszkolnego dzieci objętych wychowaniem przedszkolnym do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym kończą 6 lat w prowadzonych przez Gminę Białystok jednostkach oświatowych.

ZARZĄDZENIE NR 683/19 Prezydenta Miasta Białegostoku w sprawie wykonania uchwały Nr XII/194/19 Rady Miasta Białystok z dnia 18 czerwca 2019 r. w sprawie określenia wysokości opłat za korzystanie z wychowania przedszkolnego dzieci objętych wychowaniem przedszkolnym do końca roku szkolnego w roku kalendarzowym, w którym kończą 6 lat w prowadzonych przez Gminę Białystok jednostkach oświatowych.

zarzadzenie_wychowanie_przedszkolne.pdf

Regulamin elektronicznej ewidencji czasu pobytu dziecka STOPEREK w Przedszkolu Samorządowym Nr 42

,, Niezapominajka" w Białymstoku.